Wat is vrijen?

Vrijen is intiem met elkaar omgaan, door dicht bij elkaar te zijn, en elkaar lichamelijk verwennen. Het lichaam speelt hierbij een grote rol. Vrijen heeft geen regels, alleen dat jij en de ander er allebei van genieten. In de volksmond spreken we doorgaans meer over 'seks' hebben of 'neuken'.

Hoe kun je vrijen?

Vrijen kan op alle manieren die je zelf en je vriend/in of iemand anders het fijnst vinden. Zoals zonet al werd gezegd moeten beide personen er plezier in hebben.

Vrijen begint vaak met zoenen. Na het zoenen kan het langzaam opgebouwd worden, zoals elkaar eerst op minder intieme plekjes te strelen. Daarna volgen dus de intiemere plekjes, zoals borsten (meisjes) en heupen (jongens). Daarbij blijf je elkaar aanwijzingen geven wat je het liefst wil. Je geeft aan of je het fijn vind of niet. Op een gegeven moment kan een jongen een meisje beffen of vingeren. Een meisje kan een jongen aftrekken of pijpen. Als jij en je vriend/in op een gegeven moment zo opgewonden zijn, kan er geslachtsgemeenschap plaatsvinden. Dat betekent dus dat de jongen met zijn penis bij de vagina van het meisje binnen gaat. Hiermee kan het klaarkomen volgen.

Wel dit in gedachten houden: alles mag zolang jij het wil! En klaarkomen is geen verplichting, want als je jezelf daar op focust wordt vrijen eerder een vervelend iets, dan iets moois. Durf ook te zeggen, als je iets niet wil. Zo wordt vrijen gegarandeerd een plezier!