Wat is klaarkomen?

Klaarkomen is het hoogtepunt van de seks. Je voelt je steeds meer opgewonden worden, en uiteindelijk krijg je een ontlading die lekker voelt. Je voelt je daarna ontspannen en voldaan. Bij klaarkomen komt er bij een meisje vaak vocht uit de vagina, bij een jongen sperma. Bij beide komt er eerst meestal een soort voorvocht aan te pas. Klaarkomen is iets heel speciaals dat ieder persoon anders ervaart en voelt.

Hoe kun je klaarkomen?

Klaarkomen bij jongens:
Jongens komen vaak klaar door middel van zichzelf af te trekken. Ook kunnen ze met een meisje/jongen vrijen (neuken/geslachtsgemeenschap hebben), zodat ze opgewonden raken, en dus vervolgens klaarkomen.

Soms hebben jongens een natte droom. Een jongen komt dan klaar in zijn slaap, maar hoeft daarvoor niet eens in zijn slaap opgewonden te zijn. Een jongen hoeft zich er niet voor te schamen, want hier kan hij zelf niks aan doen. Soms voelt hij het, als hij niet vast slaapt, soms merkt hij het pas de volgende ochtend.

Klaarkomen bij meiden:
Meiden komen vaak klaar, door middel van zelfbevrediging (masturberen). Ze kunnen het gebied rond hun vagina of hun clitoris/kittelaar strelen. Ook kunnen ze met een jongen/meisje vrijen (neuken, geslachtsgemeenschap hebben), zodat zij opgewonden raakt, en vervolgens klaarkomt. Wel moet er bij gezegd worden, dat de clitoris of kittelaar van een meisje vaak niet wordt gestimuleerd tijdens de geslachtsgemeenschap, en ze dus eerder niet klaarkomt. Vandaar dat een voorspel voor een meisje vaak belangrijk is, om aan haar hoogtepunt te komen.

Ook meiden kunnen klaarkomen in hun slaap. Hierbij gaat meestal wel (in tegenstelling bij de jongens) iets wat opwind aan vooraf. Een droom met een hunk er in, of een heftige nachtmerrie. Maar bij meisjes kan het ook gebeuren dat ze naar de WC moeten, en dus klaarkomen omdat er druk op haar vagina rust. Daarna kan ze wakker worden, en misschien voelt ze nog de tinteling. Ze gaat dan naar de WC en is na een tijdje het gevoel weg en valt ze weer rustig in slaap.