Wat is coming out?

Coming out staat voor uitkomen. Als je Lesbi, Homo of Biseksueel bent kan je dat niet altijd even lang verbergen, hoe graag je dat ook zou willen, soms moet je het anderen vertellen. Wanneer je het anderen verteld (dit kunnen vrienden of familie of klasgenoten zijn) dat je Lesbi, Homo, Bi bent, heb je een coming out. Je bekent je seksuele aard.

Hoe kun je ermee omgaan dat je homoseksueel bent?

Het belangrijkste in het omgaan dat je Homo bent, is het accepteren. Schaam je niet dat je op een jongen/man valt. Je bent niet de enige die valt op jongens/mannen. Zolang je je zelf oké vind en je niet schaamt, dat is omgaan met je seksuele aard. Dit betekend niet dat je gelijk aan anderen verteld dat je homo bent. Maar er zijn zat andere mensen die zichzelf straffen, omdat het niet oké is in de wereld. Het is iets wat bij deze tijd hoort, dus je bent helemaal niet anders.
Je kunt er natuurlijk altijd met anderen praten. Op deze internetsite: www.comingout.nl kun je meer informatie vinden, en op het forum kan je jou gevoelens met anderen delen.

Mijn vriend is homo, wat nu?
Natuurlijk is het voor jou misschien wel eventjes moeilijk als je hoort dat je vriend homo is. Maar waarom zou het raar zijn?
Een Coming out van je vriend (zie hierboven voor uitleg) is geen liefdes bekentenis, het hoeft niet te betekenen dat hij meteen op jou verliefd is!
Het is al helemaal niet zo dat hij ineens helemaal veranderd. Hij is en blijft die persoon die jij als vriend ziet, vergeet dat niet.
Dus verbreek niet het contact of ga hem pesten, want hij heeft al genoeg moed verzameld het jou te vertellen. (En dat is vaak al moeilijk genoeg!)