Liefde & Relaties
Vraag van Mirthe (15)

Omgaan met je vader

7 February, 2018  |  Liefde & Relaties  

Hoi Erjan. Ik heb mijn vraag nog eens gelezen en het komt best wel een beetje hekserig en lullig over. Maar zo is het niet bedoeld. En waarom zou ik het ook niet vertellen wat we met mijn moeder hebben meegemaakt. Hoop het in het kort te doen! Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 10 was. Mijn vader werkte in het buitenland en was er alleen in het weekend. Mijn moeder is liever lui dan moe maar wil het nog beter hebben dan Maxima. Mijn zusje is haar verwenneling. Ik niet. Ik kon alles doen wat ze me opdroeg! Eerst deed ik dat nog maar toen ik ouder werd begon ik steeds meer te weigeren. Hoe meer ik weigerde te doen hoe onmenselijker zij werd. Toen ik bijna 13 was heeft ze mij uit mijn kamer gesleurd en van boven af van de trap gesmeten. Had niets stuk, wel zware kneuzingen en schaafplekken. Toen kwam ze zelf van de trap en toen heeft ze mij buiten gezet. Toen ben ik naar mijn oma (mijn vader zijn moeder) gestrompeld. Mijn vader werkt nu alleen thuis of op het kantoor hier in de buurt en ik woon bij hem. Mijn moeder is vrijgesproken van mishandeling en poging tot doodslag, "want mijn zusje was getuige dat ik van de trap viel". Van mijn moeder heb ik nooit liefde gehad, van mijn vader wel. Hoe mijn moeder het nu heeft? Zou het niet weten... Ze probeert mijn vader kaal te plukken. Mentaal gaat het wel weer goed met me. Fysiek heb ik nog steeds last, vooral van mijn rug.

Ik heb een hekel aan alleen thuis zijn. Mijn vader is er altijd voor me. Wil graag dat hij me vasthoudt, een arm om me heen. Daar hoef je niet bloot voor te zijn. Maar sinds een jaar ervaren we beide wat een saunabezoek met je doet. En zo werd het thuis ook steeds gewoner.

Wat ik me af heb gevraagd... Waarom doe je je kind zoiets aan? Ik ben toch ook haar vlees en bloed, net als mijn zusje? En die is net zo!!! "Mama, ik wil een nieuwe broek. Hij kost maar 150 euro.". Mijn moeder gaat naar de winkel, koopt die broek. En tegen mij zei ze, als je nieuwe kleren wilt, vraag je je vader maar.

Misschien begrijp je me nu iets beter nu ik het verhaal heb verteld.

Groetjes Mirthe