Wat is een abortus?

Bij een abortusingreep wordt de zwangerschap weggehaald. Als je nog maar een paar weken zwanger bent wordt dat gedaan d.m.v. een zuigcurettage. Het baarmoederslijmvlies met het daarin genestelde vruchtzakje wordt door een buisje dat met een slang aan een pomp is verbonden, weggezogen. Je zwangerschap is dan definitief afgebroken. Als je zwangerschap verder gevorderd is dan 12 weken, wordt de ingreep ingewikkelder. Als je tot abortus besluit, is het dus verstandig zo vlug mogelijk te komen.

Waar kan ik een abortus laten doen?

Een abortus kan je het beste daar laten doen waar de meest ervaren artsen werken. Dat is zonder twijfel in de abortusklinieken. Daar tref je bovendien personeel aan dat niet "tegen abortus" is, of dat je daarom lelijk aankijkt.

Maar vergeet niet een abortus is niet niks. Je laat een ongeboren kind weghalen. Denk er eerst echt heel goed over na voordat je een beslissing neemt, want je beslist niet alleen over de toekomst van je eigen leven, maar ook van die van een ongeboren kind.

Kan ik na de abortus nog kinderen krijgen?

Normaal gesproken : JA ! De tegenstanders van abortus brengen allerlei rare praatjes in de wereld om je bang te maken voor de ingreep. Het is goed om te bedenken dat voor de vrouw een abortus tien keer veilger is dan een gewone geboorte.