Wat is de g-spot?

De Grafenberg-spot is een gebied aan de voorste wand van de vagina, tussen de opening en de cervix(baarmoederhals), dat vaak erg gevoelig blijkt te zijn voor stimulatie.

De G-spot zou kunnen zijn:

Een bundel van zenuwen die van de clitoris komen,
een klier (of een aantal klieren) die vocht (natuurlijk glijmiddel) produceert. Het zou de vrouwelijke variant voor de de (mannelijke) prostaat kunnen zijn.

Hoe kun je de g-spot vinden?

Breng 1 of twee vingers in de vagina met de palm gericht naar de venusheuvel. Buig je vingers zachtjes, zodat ze de voorste wand van de vagina strelen. De G-plek is te vinden in de voorste wand van de vagina, dit zit 3 tot 5 centimeter aan de bovenzijde in het midden. Je zou een verhoogd plekje kunnen voelen of een serie ribbeltjes of misschien ook niets speciaals. De vrouw kan dit heel lekker vinden, de neiging krijgen om te plassen of beiden. Streel de plek met verschillende hoeveelheden druk en je merkt of je de plek gevonden hebt of niet.

Heeft iedereen een G-spot?
Nee, je gevoeligheid kan varieren. Net zoals sommige vrouwen clitorale stimulatie prettiger vinden dan anderen, varieert de reactie op stimulatie van de G-spot van vrouw tot vrouw. Sommige vinden het zelfs niet prettig of niets speciaals.